Praktijk voor natuurgeneeskunde

Een verandering van leefstijl is complementair aan de reguliere geneeskunde. Niet een dieet om een bepaald doel te bereiken, maar aanpassingen in uw visie op producten die u ziek maken en voeding die u kan genezen. Met deze visie kunt u zelf de voor u en uw situatie beste en gezondste keuzes maken. Lekker eten om weer gezond te worden en inzien dat het gebruik van medicatie uw probleem niet oplost maar juist in stand houd. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten en vervolgens bepaalt u welke aanpassingen in leefstijl u bereid bent te doen om te genezen en uw gezondheid weer terug te vinden. Ik kan u niet genezen, met de kennis van producten, productie en voeding heeft u een grotere kans om dit zelf wel te doen.

Door de juiste voeding, gematigd bewegen in de buitenlucht, stress afwisselen met plezier en met het nemen van voldoende rust creëert u een grotere kans op een gezond, vitaal en leuk leven.

Mensen eten allerlei rommel uit een fabriek, worden ziek en gaan naar de dokter om een pil of prik te vragen die ze weer beter maakt. En 2020 was dan toch wel het jaar van de ommekeer van het idee dat de voedings- en farmaceutische industrie en de overheid het beste met je voor hebben.

Heeft u klachten die niet kunnen worden verklaard? Heeft u onverklaarbare pijnklachten? Zit het "tussen uw oren"? Dan bent u nu misschien wél aan het juiste adres. Ik luister niet alleen naar uw klachten, ik probeer ook samen met u uit te vinden waar, wanneer en waarom deze klachten zijn ontstaan en wat de mogelijke oorzaak is. Heeft u aan uw behandelend regulier arts gevraagd of het misschien een voedingsmiddel kan zijn wat u klachten veroorzaakt? Meestal is het dan niet de voeding die het probleem is maar krijgt u medicatie om de klacht te onderdrukken en het probleem in stand te houden. En wilt u dan wel onderzoeken welk product het dan is wat het probleem veroorzaakt maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem dan nu contact op voor een intake. Samen op zoek naar de oorzaak van het probleem en het zelf oplossen. Een groot percentage van alle klachten wordt veroorzaakt door producten die verkocht worden als voeding. Pas uw voeding aan en los uw klachten op.

De lijst met aandoeningen die gerelateerd worden aan leefstijl is bijna eindeloos. Hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en depressie veroorzaken de meerderheid van de ziektelast in Nederland. (bron: Amsterdam UMC) en overgewicht is de meest zichtbare en misschien ook het meest onbegrepen. Bij veel diëten is de weegschaal de heilige graal, er wordt er alleen gekeken naar het totaalgewicht wat de weegschaal aangeeft. Echter als je op de weegschaal staat worden er 4 onderdelen gewogen. De eerste: botmassa (meer is beter). De tweede is spiermassa (meer is beter). De derde is lichaamsvet (is niet slecht, een randje vet mag best). En de vierde is het vet rond je organen (dit heb vet je nodig om je organen te beschermen maar is gevaarlijk als het teveel is). Kijk eens naar beneden, heb je een buik? Dan zit je in de risicogroep! Maak snel een afspraak!

Heeft u alle diëten geprobeerd en ontdekt dat u daar alleen maar ongelukkig van wordt. Dat het volgen van een dieet u misschien wel helpt om wat gewicht te verliezen maar dat u dat gewicht er steeds weer bij krijgt als u stopt met dat dieet. En hoe langer u dat dieet volhoud u steeds minder energie krijgt. Of het nu Paleo, Atkins of Dr. Phil is, het groentesoep dieet of dieetpleisters, het is niet vol te houden en u gaat er nog ongezond uitzien ook. Stop met diëten en begin met leven, het is niet te laat voor verandering. Als u op een gezonde manier leeft en eet dan past uw lichaam zich vanzelf daarop aan. U voelt zich goed en u bent weer slank.

Bent u er klaar voor om te kiezen voor een vitaal leven en samen te onderzoeken wat u nodig heeft om dat te bereiken? Neem dan contact op om een afspraak te maken. De kosten zijn €92,50 per uur, exclusief reis- en verblijfkosten. Deze kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding door een verzekering maar zijn een directe investering in uw eigen lichaam.

Disclaimer:
Ik ben geen vervanging van uw reguliere (huis)arts. Uw, eventuele, medicijngebruik blijft uw eigen verantwoordelijkheid en/of de verantwoordelijkheid van diegene die deze medicatie heeft voorgeschreven. Ik zal u nooit adviseren om voorgeschreven medicijngebruik te beëindigen en/of wijzigingen daarin aan te brengen. Aanpassingen in (en afbouwen van) voorgeschreven medicatie dient u in overleg met de voorschrijvend (huis)arts te doen. Alles wat besproken wordt blijft tussen ons tenzij u zelf anders aangeeft. Ik maak een dossier van u aan en sla uw persoonlijke gegevens op maar zal u niet lastig vallen met nieuwsbrieven en/of ander reclamemateriaal. Uw dossier wordt 20 jaar bewaard. Ik deel uw gegevens niet met derden anders dan noodzakelijk voor het voeren en, door derden, controleren van onze administratie.